Az almát megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk ki. A húsát felszeleteljük, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. A vajat 20 dkg kristálycukorral, 1 csipet sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a sütőport a tálba szitáljuk, majd a cukros-tojásos masszához forgatjuk.
A tésztamasszába beleforgatjuk a citromos almaszeleteket, majd az egészet egy kivajazott és kilisztezett kuglófformába simítjuk. 175 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kivesszük, és hagyjuk kissé hűlni.
Közben a megmaradt cukrot egy lábosban megolvasztjuk. Hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd néhány percig forraljuk, és simára keverjük. A kuglófot a rácsra borítjuk, majd meglocsoljuk a karamellöntettel, és megszórjuk a durvára vágott dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.