A tésztához a lisztet elvegyítjük a kristálycukorral és 1 csipet sóval. A hideg vajat felkockázzuk, a harmadát hideg kézzel a lisztes keverékhez morzsoljuk. Ugyanígy a tésztához morzsoljuk a többi vajat, valamint az alaposan megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját. Akkor jó, ha nagyobb vajdarabok is maradnak a tésztában.
Hozzáadunk 5 ek jéghideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gombócot formázunk a tésztából. Kissé ellapítjuk, majd folpakba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
Közben a töltelékhez megmossuk az almákat, majd meghámozzuk, kimagozzuk őket, a gyümölcshúst vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasszuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
A tésztát 3-4 mm vastag, kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe helyezzük. A tészta közepén elrendezzük az almaszeleteket, majd a tészta szélét körben ráhajtjuk a töltelékre. Alaposan átkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukorral.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben néhányszor elforgatjuk a galette-et, hogy egyenletesen süljön.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.