A porcukorral elvegyített lisztet a munkalapra szitáljuk. Egy tojást a közepébe ütünk, simára dolgozzuk a vajjal és egy fél citrom reszelt héjával, majd cipóvá formáljuk. A hűtőben 30 percig folpakba csomagolva pihentetjük.
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. A cukrot karamellizáljuk a vajjal. Beleforgatjuk az almát, fahéjas porcukorral és a citrom másik felének lereszelt héjával ízesítjük, majd hozzáadunk 1-2 ek vizet, és pár percig pároljuk. Besűrítjük az étkezési keményítővel, és rövid főzés után hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
A tészta 2/3-át kerek lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy piteformát. Beletöltjük az almát, és rányomkodjuk a maradék tésztából nyújtott lapot. A túllógó részt levágjuk, összegyúrjuk, kinyújtjuk, és leveleket szaggatunk belőle. A pitét megkenjük db elkevert tojással, megszurkáljuk a tetejét villával, 190 fokon 50 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.