Előkészítés: A barnarizsre 6 dl vizet öntünk, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. A borsót megtisztítjuk, megmossuk, kevés vízben szintén puhára pároljuk, lecsepegtetjük. A bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, és világosra pirítjuk benne a lisztet. A tejjel felöntjük, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belemorzsoljuk a márványsajtot, beleütjük a tojásokat, és belekeverjük a bazsalikomot. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, elegyengetjük benne a rizst. Egyenletesen elosztjuk rajta a borsót, majd a márványsajtos mártással leöntjük. A sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 616 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.