Elkészítés: Kis olajon üvegesre pároljuk a finomra kockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát. A csirkehúst - ha mell, akkor szeletekre vágva - félig átsütjük minden oldalán a forró olajos hagymán. Ezután felöntjük a borral, pár perc alatt összeforraljuk. Ha ez megvan, még 2 dl vizet és a leveskockát hozzáadva tovább forraljuk kb. 5 percet. Tegyünk bele annyi cukrot, hogy finoman édeskés legyen (azért nem írok mennyiséget, mert az függ a bortól, illetve ízléstől). Utána beletesszük a mazsolát, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, szegfűszeggel és a citromhéjjal. Addig pároljuk, amíg ez a finom édeskés pikáns lé mártás sűrűségű lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.