Előkészítés: A görögdinnye héját megtörölgetjük, a sárgadinnyéket megmossuk, félbevágjuk, magjaikat kanállal kivájjuk. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, szárazra törölgetjük. A mentát leöblítjük, lerázzuk róla a vizet.
Elkészítés: Karalábévájóval a lehető legtöbb golyócskát vájunk ki a dinnyék húsából, és nagyobb tálba tesszük. A héjban lévő maradékot evőkanállal kikaparjuk, botmixerrel péppé turmixoljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A dinnyepürét elkeverjük az aszúval, a dinnyevodkával, a citromlével és reszelt héjával, majd a dinnyegolyókra öntjük. Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük-hűtjük. Tálaláskor a dinnyét levével együtt 4 üvegkehelybe/kompótos tálkába vagy nagyobb üvegtálba szedjük, és a mentabóbitákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.