Előkészítés: A görögdinnye héját megtörölgetjük, a sárgadinnyéket megmossuk, félbevágjuk, magjaikat kanállal kivájjuk. A citromot forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, szárazra törölgetjük. A mentát leöblítjük, lerázzuk róla a vizet.
Elkészítés: Karalábévájóval a lehető legtöbb golyócskát vájunk ki a dinnyék húsából, és nagyobb tálba tesszük. A héjban lévő maradékot evőkanállal kikaparjuk, botmixerrel péppé turmixoljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A dinnyepürét elkeverjük az aszúval, a dinnyevodkával, a citromlével és reszelt héjával, majd a dinnyegolyókra öntjük. Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük-hűtjük. Tálaláskor a dinnyét levével együtt 4 üvegkehelybe/kompótos tálkába vagy nagyobb üvegtálba szedjük, és a mentabóbitákkal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.