Elkészítés: A hagymákat felszeleteljük, megsózzuk. Nem muszáj túl apróra, mert a hosszabb főzés után szétfő. A húst feldaraboljuk, a paprikát, a paradicsomot, karikára vágjuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk. A köménymagot hozzáadva rárétegezzük a húst. Legalulra a nagyon csontos darabok kerülnek. Erre egy réteg már besózott hagyma, majd ismét - már kevésbé csontos - hús kerül. Ezt is hagymával zárjuk. Újabb 2 réteget teszünk a bográcsba hasonló módon, és a legtetejére több szeletelt hagymát, a karikázott paprikát és paradicsomot, a csombort (borsikafű), őrölt borsot, kevés köménymagot és az előzőleg összetört borókabogyót tesszük.
Amíg fel nem rottyan, nem szükséges kavarni, csak a bográcsot kell időnként megforgatni. A felforrás után, összekavarhatjuk, és beletesszük a fokhagymát és az őrölt borsot.
Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, szeletelt almát, és rövid idő múlva, a borban elkevert őrölt pirospaprikát, az édeset, csípőset egyaránt. Az alma és a bor savtartalma biztosítja ételünk finom, sűrű szaftját. Figyeljünk az utólagos fűszerezésre, ha szükséges!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.