Előkészítés: A lisztet átszitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, hozzákeverjük az olajat és egy csipet sót. Alaposan összedolgozzuk, folyamatosan belekeverünk 3 evőkanál langyos vizet. Legalább 15 percig dolgozzunk vele, sima, fényes tésztát kell kapnunk. Cipót formázunk belőle, megkenjük olajjal, letakarjuk egy tállal, és meleg helyen kb. 30 percig pihentetjük.
Elkészítés: Tiszta abrosszal lefedjük az étkezőasztalt, egyenletesen megszórjuk liszttel, és a közepére tesszük a tésztát. Nyújtófával kissé kinyújtjuk, majd a kézfejjel (gyűrűt eltávolítani) középről kifelé, körbe-körbe haladva kinyújtjuk a tésztát. A vastag, lelógó széleket leszakítjuk, és a tésztát különböző töltelékekkel megtöltjük. Az abrosz segítségével feltekerjük a rétest, kivajazott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.