Elkészítés: Kikenük és lisztezünk egy kb. 25x35 cm-es tepsit.
Lecsepegtetjük a megybefőtett.
Egy nagy keverőtálba ütjük a 4 db tojást, hozzáöntjük a kefirt, a 3 pohár cukrot, 5 pohár lisztet, 1 pohár olajat, beleszórjuk a sütőport és a vaníliás cukrot, robotgéppel alaposan összekeverjük.
A kikevert tésztát beleöntjük az előkészített tepsibe, a tetejére szórjuk a meggyel, és meghintjük a darált dióval. A csokit ízlés szerinti darabkákra tördeljük, a legpraktikusabb még bontatlanul húsklopfolóval megcsapkodni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-45 percig sütjük, de ha a tészta már valamennyire megsült (30 perc körül), kivesszük, és a felaprított csokit belenyomkodjuk a tésztába, majd visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tészta el nem válik a tepsi szélétől.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.