Elkészítés: Megfelelő méretű edényben kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonna zsírját, a töpörtyűt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a félszálra vágott hagymát, majd a tűzről félrehúzva mokkáskanálnyi pirospaprikát feloldunk a zsírban.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a hámozott, kisebb kockákra vágott paradicsomot, és visszahelyezzük a tűzre. Amint levet enged, belerakjuk a kb. 2x2 cm-es kockára aprított cukkinit. Meghintjük 1 evőkanálnyi ételízesítővel és kevés sóval. A paradicsom savasságának mérséklésére néhány dekagramm cukrot keverünk az ételbe. Pár perc múlva hozzáadjuk a csíkokra vagy karikákra metélt zöldpaprikát is. Ha nincs elegendő lé az edényben, annyi vizet öntünk bele, hogy éppen ellepje a zöldségféléket.
A rizst megmossuk, és beleszórjuk a lecsóba. Mire megpuhul a rizs, a folyadékot is felveszi.
Lecsónkat tartalmasabbá tehetjük karikára vágott virsli vagy kolbász hozzáadásával. Friss fehér kenyérrel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.