Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, vágjuk kockára, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Amikor már megfőtt, szűrjük le, majd néhány másodpercre tegyük vissza a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón nyomjuk át.
Az összetört krumplihoz keverjük hozzá a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután kézzel alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd formázzunk pogácsákat a masszából.
A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan forgassuk bele. Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítsünk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig süssük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat itassuk le a pogácsákról.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.