Előkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A magházát kiemeljük, a gerezdeket vékony szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tállat, és belefektetjük az almaszeleteket. A cukrot a liszttel, a zabpehellyel, a fahéjjal, a szerecsendióval és a vajjal összedolgozzuk. Szétosztjuk az almára, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. A vaníliafagylaltot tányérokra adagoljuk, mellészedünk 1-1 darab forró almás süteményt, és azonnal fogyasztjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 2153 kJ/515 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.