Előkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A magházát kiemeljük, a gerezdeket vékony szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tállat, és belefektetjük az almaszeleteket. A cukrot a liszttel, a zabpehellyel, a fahéjjal, a szerecsendióval és a vajjal összedolgozzuk. Szétosztjuk az almára, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. A vaníliafagylaltot tányérokra adagoljuk, mellészedünk 1-1 darab forró almás süteményt, és azonnal fogyasztjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 2153 kJ/515 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.