Elkészítés: A leöblített húst leszárítjuk, hosszában kétfelé vágjuk. A húsdarabokat éles késsel sűrűn bekockázzuk, mindkét oldalát bedörzsöljük sóval. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy serpenyőt közepesen felforrósítunk, a melleket bőrös felükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, borsozzuk, közepes hőfokon kb. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük. A húst megfordítjuk, az egészben hagyott, külső vékony héjától letisztított fokhagymát keresztben félbevágjuk, köré tesszük, és tovább sütjük a másik húsos oldalán is kb. 3-4 percig.
Aláöntjük a fehérbort, és kb. 15 percre az előmelegített sütőbe toljuk.
Egy vágódeszkára fóliát teszünk, a melleket ráfektetjük, dupla fóliával befedjük, és 10 percig pihentetjük a tálalás előtt.
A mártáshoz a cukrot világosbarnára pirítjuk, felöntjük 1 dl vörösborral és a citromlével. Ízesítjük a fűszerekkel, és addig forraljuk, ameddig a cukor felolvad. Beleforgatjuk a cseresznyét, csipetnyi sóval, esetleg csipetnyi chilivel összeforraljuk. A maradék vörösborral kikeverjük a keményítőt, a cseresznyéhez öntjük, éppen csak sűrűsödésig főzzük, tálalásig melegen tartjuk.
Tálalásnál a melleket vékonyan felszeleteljük, tányérra rendezzük, ízlés szerinti köretet és a cseresznyemártást kínáljuk hozzá. Köretként krumplipürét készítettem a sült fokhagymagerezdekkel, de jól illik hozzá a párolt rizs, krokett, petrezselymes burgonya is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.