Elkészítés: A rostélyost már a hentessel vékonyra szeleteltetjük, a széleit bevagdossuk, a szeleteket jól kiverjük és megsózzuk. Vékonyan lisztbe mártogatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalon hirtelen megsütjük.
Egy lábasban kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, beletesszük a kockára aprított hagymát és a vöröshagymát. Pirospaprikával és köménymaggal meghintjük, kevés vízzel felengedjük, majd egyet forralunk rajta.
A hússzeleteket római tálba tesszük, ráöntjük a fenti alapot, és a sütőben sütjük tovább.
Ezután a répát és a gyökeret meghámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk, a húshoz tesszük, óvatosan a hússzeletek közé keverve. Kb. fél órával a sütés kezdete után ellenőrizzük, mennyi folyadék párolgott el, s azt száraz vörösborral pótoljuk. Ezt követően, valahányszor elfőtte a levét, már csak vörösbort öntünk hozzá.
Amikor a hús puha (ez a marha korától függően nagyon különböző lehet), a gombát nem túl vékony szeletekre vágva hozzáadjuk. Együtt már csak kb. 10 percig párolódhatnak!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.