Előkészítés: A lisztet alaposan összegyúrjuk a tojással, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejföllel.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 mm vékonyra kinyújtjuk, és a körszaggatóval kiszúrjuk. A köröket a szélektől többször sugarasan bevagdossuk, majd 4 darabot egymásra téve a közepét ujjunkkal összenyomjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, 3-5 perc alatt. Szalvétán leitatjuk a felesleges zsiradékot, megszórjuk porcukorral, és lekvárral tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 68 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.