Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rózsaszín marcipános minyon recept
recept
Mester

Rózsaszín marcipános minyon

75 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 03. 18.

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a marcipánt nagylyukú reszelőn lereszeltem, hozzászitáltam a cukrot, majd belekanalaztam a mandulaőrleményt és a narancslikőrt. Az egészet habverővel alaposan összedolgoztam. Frissen tartó fóliába csomagolva betettem a frizsiderbe.

A tésztához a tojásokat szétválasztottam. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá vertem. A lisztet a sütőporral kis tálba mértem, összekevertem. A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kevertem elektromos habverővel (ez legalább 3-4 perc). Hozzákanalaztam a puha vajat, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoltam a céklalevet. Vigyázni kell a színezékkel, mert épp csak rózsaszínre kell színeznie a tésztát, nem érdemes túlzásba esni! Ezután jött a narancsvíz, majd kanalanként a sütőporral elegyített liszt. A szép rózsaszín tésztaalap szinte el is készült. Már csak a tojáshabot forgattam bele óvatos, mégis határozott mozdulatokkal egy evőkanál segítségével.

A sütőt 175 fokra elmelegítettem. Egy 24X24 cm-es, négyszögletű sütőformát sütőpapírral béleltem. Ebbe kanalaztam a tésztát. Szépen elsimítottam, és nagyjából 15-20 perc alatt megsütöttem. A sütők teljesítménye nagyon különböző, van, ahol hosszabb, másutt rövidebb idő is elegendő a sütéshez. Akkor van kész, ha a teteje fényes, rugalmas, és kiállja a tűpróbát. Ez az utóbbi annyit tesz, hogy a beleszúrt hústűre már nem ragad a tészta. A tészta tetejét 1 teáskanál porcukorral meghintettem. Néhány percet hagytam a formában hűlni, majd fogtam egy másik sütőpapírt, és egyszerűen ráborítottam a tésztát. A vékony porcukorréteg megakadályozza, hogy hozzáragadjon a papírhoz. Hűlni hagytam.

Amikor szobahőmérsékletű lett, félbevágtam, és mindkét tésztadarabot vékonyan megkentem sárgabaracklekvárral. A sűrű marcipánkrémet elővettem a hűtőszekrényből, és ráigazítottam az egyik tésztafélre, majd ráhelyeztem a másikat. A széleit mind a négy oldalon levágtam, majd nagyjából 2,5 cm-es csíkokra vágtam, aztán a csíkokat elfordítottam, és merőlegesen is feldaraboltam. Így kaptam kis négyzetes hasábokat. Előfordul, hogy a gazdag töltelékből a szeletelés következtében a kis négyzetek oldalára is kerül. Semmi baj, ezeket hideg vízbe mártott késsel könnyedén helyre lehet igazítani, kissé érdemes megkenni a sütemények oldalát is vele.

A ganache-hoz a csokoládét a tejszínnel felolvasztottam, elkevertem benne a vajat. Minden süteményt megmártottam benne. Minden darabot egy sütőpapírral borított tálcára rakosgattam, hogy majd könnyen el tudjam távolítani, a lecsepegő csokoládé pedig egy helyre kerüljön. Végül mindegyik tetejére szórtam az aranyszínű lapokból. Hagytam, hogy a csokoládé kissé megszilárduljon, majd néhány órára betettem a tálcát a hűtőszekrénybe.

Megjegyzés
További fotók és receptek Habliliom blogjában! >>> A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.