Elkészítés: Az élesztőt kevés langyos tejjel, 1-1 evőkanál liszttel, kb. 2 evőkanál cukorral elkeverem és felfuttatom. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkeverem. A folyékony hozzávalókat betöltöm a kenyérsütő tartályába, hozzáadom a bekevert lisztet, tetejére a felfuttatott élesztőt, és dagasztó programon megdagasztom.
Ha megkelt, újra összedolgozom a géppel, kevés liszttel meghintem, megformázom, és kevés olajjal kikent jénai tálban, meleg helyen kb. 1/2 órát újra kelesztem.
A tetejét vízzel megkenem, kereszt alakban bevágom, és hideg sütőbe helyezve 180 fokon addig sütöm, amíg szép színes kérget kap. Sütés közben még át lehet kenni vízzel, hogy szép pirosra süljön.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.