A sajtot felkockázzuk vagy lereszeljük. A kenyeret falatnyi kockákra vágjuk. A bort a fondüedénybe öntjük, és présen át belenyomjuk a fokhagymát. 1 csipet borssal meg a szerecsendióval ízesítjük, és lassan felmelegítjük a tűzhelyen (ne forraljuk). Hozzáadjuk a sajtot, és addig kevergetjük, amíg sima, sűrű masszát nem kapunk. Végül beleöntjük a pálinkát. (Ha túlságosan híg, besűrítjük a vízzel vagy borral elkevert keményítővel.)
Amint a sajt bugyogni kezd, az edényt a melegítőállványra tesszük. Fondüvillára tűzzük a kenyérkockákat, és a sajtos masszába mártogatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.