Elkészítés: A tésztához nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a mandulát és a porcukrot. Belekeverjük a vajat, és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 3 dl vizet. Addig keverjük, amíg lágy és sima tésztát kapunk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk folpackkal, és 1–2 órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a tortaforma alját és oldalát. Így ismét a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. A töltelékhez a 4 tojást szétválasztjuk. A tojássárgájákat a porcukorral simára keverjük, majd hozzá adjuk a sajtkrémet, és jól összedolgozzuk. Belekeverjük a tejszínt, a kukoricalisztet, a vaníliaaromát. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és mindkettőt a masszába dolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan a sajtos krémhez forgatjuk. A sütőt 180C◦ fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivesszük a hűtőből a kibélelt tortaformát, és a sajtkrémes masszát beleöntjük. Az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg aranyszínű lesz. Akkor kikapcsoljuk a készüléket, és a tortát a sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ismét 3-4 órára a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk. Leöntjük a likőrrel, és a hűtőbe tesszük, amíg a torta hűl. Tálalás előtt a tortára kanalazzuk a gyümölcsöket, és azonnal tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.