Elkészítés: A kenyér elkészítésével kezdem, mert az hosszabb idő. A hozzávalókat sorrendben belerakom a kenyérsütőgépbe, és elkezdem kevertetni. Először a kétféle lisztet leszitálva, az elmorzsolt élesztővel. Ha már nem látni az élesztőt, jöhet a só, a tojás, az élesztő, a zabpehely, és lassan elkezdem hozzáönteni a langyos cukros vizet. Nem feltétlenül kell az egész, álljon össze, az a lényeg. Ezután kb. másfél órát gyúrja-keleszti-dagasztja helyettem a gép (programtól függ). Mielőtt elkezdené sütni az utolsó keverés után, kikapom a tésztát a gépből, és deszkán átgyúrom. Formázok belőle 4 öklömnyi cipót (ez kb a tészta fele), a többi megy a sütőformába kenyérnek. 50 fokos légkeveréses sütőben fél-háromnegyed órát kelnek, aztán 190 fokon elkezdhetnek sülni. Amikor zsömleszínűre sültek, kikapom őket, tetejüket lecsapom, kanállal kibelezem őket és alkatrészekkel együtt még 15 percre visszateszem a sütőbe. A kenyérnek is körülbelül háromnegyed óra kell, sülhetnek együtt.
A leveshez nagyon finomra vágom a hagymát, olajon megfuttatom, és liszttel lepirítom. Ezután jöhet rá a bor, 1,5 liter víz, a húsleveskockák, és hagyom felforrni. Ekkor mehet bele a reszelt sajt és a picire felkockázott macisajt. Teljesen nem fog elolvadni, nem kell megijedni tőle. Ha túl hígnak tűnne, lehet egy picit tejszín-liszt keverékével sűríteni rajta. Ezután csak üresen tálalom a zsömléket (a kalappal és a belsejével együtt persze). Mindenki szed annyit és annyiszor magának, ahányszor akar. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.