Elkészítés: A husleveskockából 2 dl levest főzünk. A csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Meghintjük liszttel, és pár percig pároljuk állandó keverés mellett. Majd felöntjük a borral és a húslevessel, ízesítjük sóval, őrölt borssal, kakukkfűvel. Ezután mérsékelt tűzön kb. 50 percig pároljuk.
A puha húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra. Egy kávéskanál lisztet összedolgozunk kevés puha vajjal, és beleteszünk 3 evőkanállal a hús párolásából visszamaradt mártásból. Simára keverjük, és elvegyítjük a
lábasban lévő mártással, majd nagy lángon, állandóan keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, apránként beledolgozzuk a tojások sárgájával össze-
kevert tejfölt. A kész mártással beborítjuk a csirkét, a tetejét megszórjuk a sajttal és kevés szerecsendióval. Forró sütőben ropogós pirosra sütjük, és rögtön tálaljuk.
Köretnek zöldséget, rizst, sült burgonyát adhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.