Elkészítés: A brokkoli rózsáit leszedjük, megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, és felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Vízzel felöntjük, a leveskockát hozzáadjuk, a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük (amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult).
A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, borsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk.
Tálaláskor brokkolilevelekkel díszíthetjük, és ropogós búzakenyeret adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.