Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedem, a répával és a zellerrel sós vízben félig megfőzöm, majd félrehúzom a tűzről.
A vajat megolvasztom, beleszórom a zabpelyhet, kicsit később a fokhagymát is, majd apránként felöntöm a 2 dl tejjel, végül pedig beleöntöm a brokkolikat, a répát-zellert és a főzőlevet egyszerre. Mindezt összeforralom, és beleteszek 2 kockasajtot. Mikor azok is elolvadtak, utánsózom.
Akár lehetne is enni - ha valaki jobban kedveli így. Én kézi mixerrel összeturmixolom, ha kevés a főzőlé, akkor édesebb lesz az eredmény, ilyenkor érdemes 2 csipet őrölt szerecsendiót és egy csipet őrölt fehérborsot is tenni bele. De ha kellemes, intenzív brokkoli íze van a levesünknek, akkor az úgy is jó, nem érdemes tovább fűszerezni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.