Elkészítés: A sütés előtti este előkészíteni a csigákat. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport és a só felét, majd a puha margarinnal elmorzsoljuk. A tej hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle (ha túl lágy, tegyél hozzá még lisztet, különben nem fogsz tudni vele dolgozni), és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a margarin másik felét a reszelt sajttal, a só másik felével és a pirospaprikával krémmé keverjük. A tésztát háromfelé vágjuk, lisztezett gyúródeszkán egyenként nagyon vékonyra nyújtjuk (téglalap alakúra). Minden lapot megkenünk a töltelék egyharmadával, egyenként szorosan feltekerjük, majd (szintén egyenként) alufóliába csomagoljuk, és éjszakára a hűtőbe (esetleg a fagyasztóba) tesszük. Sütés előtt éles késsel vékony szeletekre vágjuk (kb. 3 mm), és sütőpapírral fedett tepsiben, előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Mivel a margarin gyorsan olvad, és a tekercsek a kezed melegétől mindenféle furcsa alakzatúak lesznek, érdemes még a hideg konyhában felszeletelni őket, a tepsibe rakni, és csak ezután bekapcsolni a sütőt. Ha nincs annyi tepsid, hogy ezt megtedd, akkor vagy fagyaszd le a tésztát, vagy egyszerre csak a tekercsek felével bíbelődj, addig tartsd a többit a hűtőben. Ha eldeformálódnak a csigácskák, kézzel formázhatod, de nagyon nagy macera...
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.