Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a sóval, az olajjal, a sáfrányos szeklicével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és lazán összeforgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, vékonyan elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült, deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, új sütőpapírral felcsavarjuk, és hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez a puha krémsajtot a reszelt füstölt sajttal és a darált dióval összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Végül a piskótát kitekerjük, megkenjük a sajtos-diós krémmel, felcsavarjuk, és lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kisebb darabokra vágott pirospaprikával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.