Előkészítés: Felforralunk 1 dl vizet 10 dkg margarinnal, 1-1 csipet sóval és porcukorral, beleszórjuk a réteslisztet, erőteljesen összekeverjük, és folyamatosan kevergetve 1-2 percig, addig pirítjuk, amíg a massza el nem válik az edény falától. Tányérra terítjük, hagyjuk kihűlni. A kétféle sajtot megreszeljük, 1 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Elkészítés: A tésztát áttesszük egy keverőtálba, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével egyenként, alaposan beledolgozunk 4 tojást, jól kikeverjük (ettől lesz üreges a fánkok belseje). A tésztát csillagcsőrös habzsákba szedjük, egymástól 3-4 cm távolságra 2-3 cm átmérőjű halmokat nyomunk a tepsire (sütés közben jócskán megnőnek!), és 20-25 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta! A megsült fánkokat a kikapcsolt, fakanálnyéllel kitámasztott ajtajú sütőben 5 percig pihentetjük, majd még melegen ollóval vagy recés élű késsel levágjuk a kalapkájukat, az esetleg belsejükben lévő hártyaszerű tésztadarabkákat eltávolítjuk, hagyjuk kihűlni. Miközben a fánk sül felovasztunk 3 dkg margarint, világosra pirítjuk benne a 3 dkg lisztet. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet, simára keverjük, majd szelíd tűzön sűrűsödésig főzzük. Még melegen belekeverjük a sajtkeveréket, egy kevés sót, kihűtjük. A maradék 10 dkg margarint jól kikeverjük, kanalanként hozzáadjuk a sajtos besamelt, egyenként a tojások sárgáját, és habos-könnyű krémmé keverjük. Csillagbetétes habzsákba szedjük, és megtöltjük vele a fánkocskákat. Tetejüket a félretett reszelt sajttal, pirospaprikával, némelyiket kapribogyóval díszíthetjük. Tálalásig hidegen, de nem hűtőben tartjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.