Elkészítés: A zsemlét durvább darabokra vágjuk és 2,5 dl langyos vízbe beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a bazsalikomot és a rozmaringot felaprítjuk.
A zsemlét jól kinyomkodjuk, a hagymával, a rozmaringgal, a tojással és a zsemlemorzsával együtt a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és a masszából pogácsákat formázunk.
A körethez a burgonyát megmossuk, héjában félpuhára főzzük, leszűrjük, felszeleteljük.
A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. Az ecetet az olajjal kikeverjük, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet a paradicsomra locsoljuk, megszórjuk a bazsalikommal.
A húspogácsákat és a krumpliszeleteket olajozott grillrácsra fektetjük, kb. 10 percig sütjük, közben kétszer megfordítjuk. A mozzarellát felszeleteljük, 1-1 szeletet a húspogácsákra fektetünk, és hagyjuk megolvadni.
A sült krumplival és a paradicsommal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.