Elkészítés: A tésztához a lisztet munkalapra szitáljuk, a tetejére szórjuk a felkockázott margarint, és széles pengéjű késsel összedolgozzuk, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejföllel és a sóval elkevert tojássárgáját, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagolva a hűtőben 30 percig pihentetjük.
Közben a töltelékhez a cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A cukkinivirágokat nedves konyharuhával megtörölgetjük, hosszanti irányban óvatosan felhasítjuk, bibéjüket ollóval eltávolítjuk, szárukat 1 cm-re visszavágjuk. A kétféle hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk, a hagymákat felaprózzuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeljük, megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, az áttört fokhagymát, a csípős paprikát és egy kevés sót, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a cukkinit, lassú tűzön, fedő nélkül 3-4 percig pirítjuk, végül meghintjük borssal, hűlni hagyjuk.
A sajtot lereszeljük. Mélyebb tálkában felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, végül beleforgatjuk a sajtot.
200 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 26 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kikenünk margarinnal. A tésztát 30-32 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a formába terítjük. Szegélyét körbevágjuk, ujjheggyel összecsippentjük, alját villával megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
A megsült tészta aljára simítjuk a megsült hagymás cukkinit, ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket, csillagformán a tetejére rendezzük a cukkinivirágokat, és 180 fokra visszavett sütőben, középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük (TŰPRÓBA!!!).
Melegen vagy langyosan tálaljuk, de hidegen (nem behűtve) is finom. Ha italkorcsolyának szánjuk, 12-16 szeletre vágjuk, és a sütőedényben kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.