Elkészítés: A tésztához a lisztet munkalapra szitáljuk, a tetejére szórjuk a felkockázott margarint, és széles pengéjű késsel összedolgozzuk, elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejföllel és a sóval elkevert tojássárgáját, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagolva a hűtőben 30 percig pihentetjük.
Közben a töltelékhez a cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A cukkinivirágokat nedves konyharuhával megtörölgetjük, hosszanti irányban óvatosan felhasítjuk, bibéjüket ollóval eltávolítjuk, szárukat 1 cm-re visszavágjuk. A kétféle hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk, a hagymákat felaprózzuk.
A szalonnát vékony csíkokra szeljük, megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, az áttört fokhagymát, a csípős paprikát és egy kevés sót, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a cukkinit, lassú tűzön, fedő nélkül 3-4 percig pirítjuk, végül meghintjük borssal, hűlni hagyjuk.
A sajtot lereszeljük. Mélyebb tálkában felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, végül beleforgatjuk a sajtot.
200 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 26 cm átmérőjű gyümölcstortaformát kikenünk margarinnal. A tésztát 30-32 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, a formába terítjük. Szegélyét körbevágjuk, ujjheggyel összecsippentjük, alját villával megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
A megsült tészta aljára simítjuk a megsült hagymás cukkinit, ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket, csillagformán a tetejére rendezzük a cukkinivirágokat, és 180 fokra visszavett sütőben, középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük (TŰPRÓBA!!!).
Melegen vagy langyosan tálaljuk, de hidegen (nem behűtve) is finom. Ha italkorcsolyának szánjuk, 12-16 szeletre vágjuk, és a sütőedényben kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.