Elkészítés: A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd nagyon vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, apróra vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.
Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.
Ezután egy kisebb jénaiba vagy tepsibe átöntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 150 fokon 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk. Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.