Elkészítés: A pulykamellből 4 nagy szeletet vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A füstölt sajtot darabokra vágjuk, és elosztjuk a 4 hússzeletre, majd feltekerjük. Mindegyik tekercset 2-2 szelet baconbe göngyöljük.
4 db alufóliát letépünk, vékonyan beolajozzuk, beletekerjük a hústekercseket, végüket gondosan lezárjuk. Bő olajban, közepes lángon, 10-13 percet sütjük.
Közben elkészítjük a köretet: a burgonyát karikákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A póréhagymát karikára vágjuk, olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a tejszínt, a fokhagymát, és összeforraljuk. Sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük. A mártáshoz hozzáadjuk a burgonyát, és óvatosan összekeverjük.
Kiolajozott tepsibe rakjuk, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Sütőben aranybarnára sütjük.
A hústekercsekről levesszük a fóliát, félbevágjuk. Apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk a sajtos burgonyakörettel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.