Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk, majd amikor kelően pufi, papírtőrlőre terítve leszárítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos kerek tortaformának az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, a peremét nem kell.
A kekszet zacskóba öntjük, majd sodrófával egészen morzsásra aprítjuk. A szobahőmérsékletű vajat alaposan összegyúrjuk a kekszmorzsával, majd a tortaformába lapítjuk kb. 2 cm-es peremmel. Hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
Az aszalt gyümölcsön kívül minden hozzávalót egy tálba teszünk, és robotgéppel alaposan kikeverjük. A végén a leszárított gyümölcsöt is beleforgatjuk, már nem robotgéppel. Ezt a masszát ráöntjük a tésztára, majd 50 percig sütjük. Amikor készen van, a széle rózsaszín, a közepe még remegős. Ezért - amikor letelt az 50 perc - a sütőt elzárjuk, de bent hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.