Előkészítés: A vajat megolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A diót apróra összevagdaljuk. A csokoládét lereszeljük.
Elkészítés: A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, végül a vágott diót, a csokoládét és a rumot is hozzáadjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagy tepsit. A masszát a tepsibe simítjuk. A barackot lecsepegtetjük, és magházával felfelé egymás mellé a tésztába nyomkodjuk. A magok helyére 1-1 fél diót teszünk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 158 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.