Elkészítés: A sárgadinnyéket hegyes, éles kiskéssel V alakban körbevágjuk, szétnyitjuk, evőkanállal kiszedjük a magját, majd a húsát, amit tálba teszünk. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat, a dinnyelikőrt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha elkészült, fagyasztóba tesszük, és 30 percenként villával átkeverve 4-5 óra alatt kásásra fagyasztjuk.
Közben a rózsaszirmokat egyesével citromlébe, kristálycukorba mártjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 100 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, hogy a cukor megolvadjon rajta. Ha elkészült, tálcára tesszük és kihűtjük, ekkor fog igazán ropogóssá válni.
Tálaláskor a hűtőben lehűtött sárgadinnye kosarakat megtöltjük a sorbet-val, és a kandírozott rózsaszirmokkal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.