Elkészítés: A sárgarépát tisztítás után nagyjából 1/2 cm-es körnegyedekre darabolom, a hagymát felaprítom. Egy fazékban az olajon üvegesre párolom a hagymát, majd rádobom a sárgarépát. Hozzáadom a mézet, ami hangsúlyozza a répa természetes édeskés ízét. Ha szárított fűszereket használok, valamennyit a párolódó zöldségekhez adom, a friss zöldfűszereket azonban érdemes a főzés végén a leveshez adni!
Felöntöm a zöldséglevessel, és kb. 15-20 percig fedő alatt, közepes tűzön főzöm. A főzés végén adom a leveshez az evőkanálnyi tejszínt, egyet forralok rajta, botmixerrel pürésítem. Kóstolás után, ha szükséges, továbbfűszerezem. Mivel fehérborsot szívesen használok, bőven kerül a levesbe – ha gyerekek is fogyasztják, csak keveset adagolok.
A citromlét tálalás előtt adom a leveshez – épp csak annyit, hogy kiegyensúlyozza az ízeket: kb. 1 teáskanálnyit.
A sárgarépa minden háztartásban megtalálható, érdemes új ízeit is felfedezni! Ez a krémesen lágy, ízeiben kiegyensúlyozott, illatos leves önmagában vagy krutonnal, friss kenyérrel is nagyszerű!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.