Elkészítés: A sárgarépákat alapos mosást követően meghámozom, de nem állok meg a külső részeknél, hanem azok eltávolítása után a zöldséghámozóval hosszanti irányban vékony szalagokká hámozom a zöldséget.
Egy közepes méretű lábosban felforralom a zöldséglevest. Ha már lobogva forr, beledobom a sárgarépaszalagokat. 2 percre hagyom csak blansírozódni. Szűrőkanál segítségével egy nagyobb méretű gyümölcsszűrőbe szedem a roppanós, de ízeiben kissé megszelídült sárgarépákat. Hűlni hagyom.
Közben finomra vágom a hagymát és a petrezselyemzöldet. Egy kisebb, csavaros tetejű üvegbe kanalazom mindkettőt. Hozzáadom az ecetet, az olajat, 1 evőkanállal a levesből. Enyhén sózom, gazdagon borsozom. Alaposan összerázom.
A már kihűlt sárgarépát tálra halmozom, összeforgatom a hagymás dresszinggel. Tálalás előtt 1/2 órát lefedve hűtőszekrényben érlelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.