Elkészítés: 1. Az élesztőt futtassuk fel meleg helyen 3 dl cukros tejben.
2. Tegyük a lisztet, az olajat, a sót, a borsot és a felfuttatott élesztőt egy mély tálba, és alaposan gyúrjuk össze.
3. Mikor már összeállt a tészta, kelesszük duplájára. (Meleg helyen kb. 40 perc.)
4. A tésztát vegyük 2 felé. Nyújtsuk vékony (2-3 mm) körré az egyik cipót, kenjük meg olvasztott vajjal, és vágjuk 12 cikkre. Minden cikk külső részére tegyünk a csíkozott sajtból, és kívülről befelé tekerjük fel. Széleit kissé nyomkodjuk össze, így kevésbé folyik ki a sajt sülés közben. Tegyük ezt meg a másik cipóval is.
5. A kifliket sorakoztassuk tepsibe nem túl szorosan, kenjük meg sós felvert tojással, szőrjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokon süssük őket, de inkább picit halványabban vegyük ki, így nem lesz száraz később.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.