Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Sertésborda aszalt barackkal és zellerpürével recept
recept
Bonyolult

Sertésborda aszalt barackkal és zellerpürével

45 perc
4 adag
Átlagos
4.5
2003. 12. 09.

Elkészítés

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Összekeverjük a fűszerkeverékkel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a vörösborral és a mézzel. A húst egészben beleforgatjuk, és letakarva, a hűtőszekrényben egy éjjelen át érleljük. Az aszalt sárgabarackot ugyanennyi időre 3 dl vízbe áztatjuk.

Elkészítés: Másnap a hagymát, a répát megtisztítjuk, megmossuk, fölszeleteljük, tepsibe szórjuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Az olajat felforrósítjuk, a húst lecsöpögtetjük, a páclevet megőrizzük. A húst az olajon körös-körül megpirítjuk. A zöldségekre fektetjük, a barack áztatólevét ráöntjük, és a sütőben kb. 50 percig sütjük. Közben a zellert megtisztítjuk, földaraboljuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, kissé megsózzuk, és lefödve puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, a fele vajat meg a tejszínt hozzáadjuk, habverővel sima pürévé keverjük. A barackot a maradék vajon megforrósítjuk. A húst tálra emeljük, fölszeleteljük. A félretett páclevet a tepsiben összegyűlt lével együtt felforrósítjuk, leszűrjük, és a húsra öntjük. A zellerpürével meg a barackkal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 789 kcal

Recept értékelése

4.5 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.