Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Összekeverjük a fűszerkeverékkel, a ketchuppal, a szójaszósszal, a vörösborral és a mézzel. A húst egészben beleforgatjuk, és letakarva, a hűtőszekrényben egy éjjelen át érleljük. Az aszalt sárgabarackot ugyanennyi időre 3 dl vízbe áztatjuk.
Elkészítés: Másnap a hagymát, a répát megtisztítjuk, megmossuk, fölszeleteljük, tepsibe szórjuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Az olajat felforrósítjuk, a húst lecsöpögtetjük, a páclevet megőrizzük. A húst az olajon körös-körül megpirítjuk. A zöldségekre fektetjük, a barack áztatólevét ráöntjük, és a sütőben kb. 50 percig sütjük. Közben a zellert megtisztítjuk, földaraboljuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, kissé megsózzuk, és lefödve puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, a fele vajat meg a tejszínt hozzáadjuk, habverővel sima pürévé keverjük. A barackot a maradék vajon megforrósítjuk. A húst tálra emeljük, fölszeleteljük. A félretett páclevet a tepsiben összegyűlt lével együtt felforrósítjuk, leszűrjük, és a húsra öntjük. A zellerpürével meg a barackkal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 789 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.