Előkészítés: A húst megmossuk, kiverjük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A hússzeletek egyik oldalát megsózzuk. A vajból félreteszünk 2 dkg-ot, a többit egyenletesen elosztjuk a hússzeleteken. Mindegyiket megkenjük mustárral, és rászórjuk a petrezselyem felét. Feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül megpirítjuk benne a hússzeleteket. Kisebb lángra kapcsolunk, és kb. 15 perc alatt teljesen megsütjük a húst. Közben többször megkenegetjük a maradék vajjal. Félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, belekeverjük a paradicsomot, és nagy lángon 3-4 percig forraljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, összeforraljuk, sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. Aki szereti, erős paprikát is keverhet hozzá. A húst rátesszük a paradicsomszószra, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és pirított fűszervajas bagettel (készen kapható, otthon csak sütni kell) kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 1090 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.