Előkészítés: A dagadót és a fehér szalonnát ledaráljuk. Az erdélyi szalonnát és a füstölt húst és a májat apróra vágjuk. A hagymát és a fokfagymát megtisztítjuk, nagyon finomra aprítjuk.
Elkészítés: A ledarált fehér szalonnát a darált hússal nagyobb porcelántálba tesszük. A hagymát a felforrósított zsíron megfuttatjuk. Amikor megfonnyadt, rátesszük a májat és a fokhagymát. Összekeverjük, fehéredésig pirítjuk. Ha kész, a darált húshoz öntjük. Hozzáadjuk a füstölt szalonnát meg a füstölt húst, fűszerezzük, ráöntjük a levest, és jól elkeverjük, letakarjuk, hideg helyen 2-3 órán át pihentetjük. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A masszát jól összenyomkodjuk össze, fedjük le alufóliával. A sütőben 1,5 órán át sütjük. Amikor kész, kivesszük, és a húsra kis deszkát teszünk, arra pedig nehezékeket. Így préselve hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Amikor kidermedt, szeleteljük és tálaljuk. Salátákat adhatunk mellé. Ha nem fogy el mind egyszerre, akkor napokig is eltartható hűtőben, ha alaposan befedjük olvasztott zsírral.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 586 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.