Előkészítés: A húst és a belsőségeket megtisztogatjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kockákra daraboljuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a belsőségeket, és összepirítjuk. Sózzuk, rátesszük a fokhagymát, és elkeverjük. Fedő alatt, kislángon puhítjuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Néha kevergetjük, nehogy leégjen. Amikor a hús és a belsőség majdnem puha, megszórjuk a paprikával, beletesszük az erőspaprikát. Megvárjuk, hogy kioldódjon, majd összekeverjük, és ha szükséges, utána ízesítjük. Tálalás előtt megmossuk, feldaraboljuk a paradicsomot és a paprikát, a pörkölthöz adjuk, 1-2 percen át rotyogtatjuk, és tálaljuk. Köretnek tetszőlegesen galuskát, tésztát, vagy főtt burgonyát adhatunk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag köret nélkül: 573 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.