Előkészítés: A húst és a belsőségeket megtisztogatjuk, megmossuk, leszárítjuk, és kockákra daraboljuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a belsőségeket, és összepirítjuk. Sózzuk, rátesszük a fokhagymát, és elkeverjük. Fedő alatt, kislángon puhítjuk, ha szükséges, a vizet pótoljuk. Néha kevergetjük, nehogy leégjen. Amikor a hús és a belsőség majdnem puha, megszórjuk a paprikával, beletesszük az erőspaprikát. Megvárjuk, hogy kioldódjon, majd összekeverjük, és ha szükséges, utána ízesítjük. Tálalás előtt megmossuk, feldaraboljuk a paradicsomot és a paprikát, a pörkölthöz adjuk, 1-2 percen át rotyogtatjuk, és tálaljuk. Köretnek tetszőlegesen galuskát, tésztát, vagy főtt burgonyát adhatunk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag köret nélkül: 573 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.