Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sertésszűzsült lecsóval és dödöllével - receptek a Danubius Hotels séfjeitől recept
recept
Mester

Sertésszűzsült lecsóval és dödöllével - receptek a Danubius Hotels séfjeitől

60 perc
4 adag
Megfizethető
2015. 08. 06.

Elkészítés

  1. A gondosan megtisztított húst alaposan dörzsöljük be sóval, majd szórjuk meg a rozmaring és a kakukkfű lecsipkedett, felaprított leveleivel.
  2. Forrósítsuk fel az olívaolaj felét, tegyük rá a húst, és süssünk rá kérget. Azután rakjuk át tepsibe, és toljuk a 95 fokos sütőbe 35 percre.
  3. A paradicsomokat mártsuk forró vízbe néhány másodpercre, majd a héj lehúzása után kockázzuk fel mindet.
  4. A megtisztított padlizsánt szeleteljük fel, sózzuk be, és tegyük félre. A cukkinit hámozzuk meg, hosszában szeljük félbe, és karikázzuk fel. A megtisztított pórét aprítsuk fel a meghámozott fokhagymával együtt. A kétféle paprikát magozzuk ki, és vágjuk kisebb darabokra.
  5. Hevítsük fel a megmaradt olívaolaj felét, és kissé fonnyasszuk meg rajta a pórét és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paprikákat, és pirítsuk együtt néhány percig. Azután hintsük meg a pirospaprikával, alaposan keverjük el, és öntsük fel 100 ml vízzel.
  6. A padlizsánról konyhai papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet, majd pirítsuk aranyszínűre a cukkinivel együtt a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Adjuk a keveréket a hagymás-paprikás alaphoz a paradicsommal együtt. Sózzuk, borsozzuk meg, és közepes lángon főzzük készre.
  7. A dödölle elkészítéséhez a megtisztított, nagyobb kockákra vágott burgonyát főzzük majdnem teljesen puhára egy kevés sós vízben. A víz nagy részét öntsük le a krumpliról, majd keverjük a krumplihoz a lisztet, és kevergetve főzzük készre.
  8. Közben pirítsuk világosbarnára a megtisztított, finomra vágott hagymát a felforrósított olajon. Evőkanál segítségével szaggassuk bele a burgonyapépet, és pirítsuk aranyszínűre az egészet.
  9. Rendezzük el a dödöllét 4 tányéron, osszuk el mellette a lecsót, és fektessük rá a felszeletelt húst. A póréhagymacsírával és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Recept: Kovács Pál, a Hilton Budapest szálloda séfje Fotó: Tyukodi László

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.