Előkészítés: A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az ecetes uborkát vékony csíkokra, a kaprit gorombára vágjuk.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a csíkozott szívet és nyelvet. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 45 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Mikor zsírjára pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és a vesét. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, megszórjuk őrölt (fehér) borssal, a majoránnával, és vizet öntünk alá. Letakarva ismét pároljuk kb. 40-50 percet, ameddig a hús megpuhul. Beletesszük az uborkát, a kapribogyót, a mustárt. A lisztet a tejföllel kikeverjük, behabarjuk vele a tokányt, ha kell, öntünk még hozzá vizet, ízesítjük, és 4-5 perc alatt kíméletesen összeforraljuk, majd tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag körettel: 1231 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.