Előkészítés: A céklát és a fehérrépát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 5 dkg vajat, belekeverjük a céklát és a petrezselymet, és fedő alatt kissé megkapatjuk. Megsózzuk, és lassú tűzön kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, 10 perc után 2-3 evőkanál vizet öntünk alá. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és összetörjük. A tejet sóval és szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, és burgonyához öntjük. Még egyszer alaposan áttörjük. Hozzáadunk 5 dkg vajat, és kézi habverővel habosra keverjük (ne túl sokáig). A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Fokhagymával, majd vajjal kikenünk egy kisebb tepsit és egy akkora darab alufóliát, amivel le tudjuk fedni a tepsit. A kaprot leöblítjük, apróra vágjuk. A bort és a zöldséglevest felforraljuk a kapor vastagabb száraival (amit nem apróztunk fel). A halfiléket kissé megsózzuk, a tepsibe fektetjük, és leöntjük a forró lével. A tepsit lefedjük az alufóliával, és a sütőben kb. 10-15 percig posírozzuk, azaz nem lobogva forró vízben főzzük a halat. A halakat óvatosan tányérra fektetjük, letakarjuk a fóliával, és visszatesszük a kikapcsolt sütőbe. A folyadékot kis lábosba szűrjük, és nagy lángon a negyedére beforraljuk. Hozzáadjuk a maradék vajat, a vágott kaprot, és már nem forraljuk tovább. A céklát felmelegítjük, tányérra szedjük, ráöntjük a kapros mártást, ráfektetjük a halat, és a burgonyapürével körítve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 885 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.