Elkészítés: A lisztet keverjük össze a késhegynyi szalalkálival, majd adjuk hozzá a vajat, morzsoljuk össze. Keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a papírral együtt tegyük a tepsibe a tésztát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt világos színűre a tésztát. Vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kristálycukrot, a vajat és a sűrített tejet tegyük egy edénybe, és állandó keverés mellett 15 perc alatt karamellizáljuk világos színűre, ezalatt az idő alatt szépen besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a sózott mogyorót, majd keverjük alaposan össze.
A tepsiben lévő, kihűtött tészta tetejére öntsük rá a karamelles mogyorót, egy spatulával simítsuk el egyenletesen, és hűtsük ki teljesen, hogy a karamell megdermedjen.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Öntsük a karamellrétegre, és egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.