Elkészítés: A lisztet keverjük össze a késhegynyi szalalkálival, majd adjuk hozzá a vajat, morzsoljuk össze. Keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a papírral együtt tegyük a tepsibe a tésztát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt világos színűre a tésztát. Vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a kristálycukrot, a vajat és a sűrített tejet tegyük egy edénybe, és állandó keverés mellett 15 perc alatt karamellizáljuk világos színűre, ezalatt az idő alatt szépen besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a sózott mogyorót, majd keverjük alaposan össze.
A tepsiben lévő, kihűtött tészta tetejére öntsük rá a karamelles mogyorót, egy spatulával simítsuk el egyenletesen, és hűtsük ki teljesen, hogy a karamell megdermedjen.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Öntsük a karamellrétegre, és egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, majd úgy kínáljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.