Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, enyhén sós vízben a karikázott póréhagyma felével 10 percig előfőzzük.
Serpenyőben a zsemlemorzsát fél dl olajon folyamatos kevergetés mellett bronzbarnára pirítjuk. Tepsibe öntjük egy részét úgy, hogy annak minden oldalát vékonyan behintjük. A leszűrt zöldségekből rózsáikkal felfele nézve, de hézagosan a kikent prézlis tűzálló edénybe helyezünk egy sort. Ezt követően a vékony szeletekre vágott mozzarella 2/3 részét egyenletesen szétosztjuk a tetején.
A karikázott póréhagyma másik felét a kockázott baconnal fél dl olajon megfonnyasztjuk, és azt is egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a pirított zsemlemorzsa többi részét is rájuk hintjük.
A tejfölt a tejjel hígítjuk, ételízesítővel jól felkeverjük. Utána az így fűszerezett tejföl felével a réteget meglocsoljuk, a reszelt gouda sajttal megszórjuk, és folytatjuk a maradék zöldségek ráhelyezését. A megmaradt zöldségek rétegezése után a megmaradt, szeletekre vágott mozzarellát és a fűszerezett tejfölt ráöntjük. A legvégén a reszelt trappista sajttal megszórjuk, és ízlés szerint olajbogyóval, illetve karikázott paradicsommal zárjuk a sort.
Előmelegített 180-200 °C-os sütőbe tesszük, kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.