Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel jó 8-10 percig. Utána hozzákeverjük fakanállal a lisztet. A tésztamasszát 3 részre osztjuk. Egyik marad sárgán, a másodikba a kakaóport keverjük, a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral és kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. A tűzről levéve 3 részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és a mazsola felével, a harmadik krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.
A vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe, meglocsoljuk a tej és a rumaroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet. Rátesszük a diós lapot, ezt is meglocsoljuk, és rásimítjuk a diós krémet. Alufóliával lefedjük, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap szeleteljük, felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyon-nagyon finom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.