Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjastul megfőzzük úgy, hogy még ne repedjen szét. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk.
Elkészítjük az öntetet is: 1 pohár tejfölt, 2 tojást és a joghurtokat összekeverjük az aprított petrezselyemmel és hagymával, a bazsalikommal és kevés fehérborssal.
Vajjal kikenünk egy kerek sütőformát, és lerakunk egy réteg főtt burgonyát, megszórjuk baconkockákkal, rárakjuk a tojásszeleteket, meglocsoljuk az öntet felével, majd újra egy sor burgonya következik, majd sonka, újabb sor burgonya, de azt már úgy, ahogy a képen látható, ügyelve arra, hogy a burgonya külső, domború széléből álló szeletek maradjanak utoljára, és azt a képen látható módon fel tudjuk használni. A burgonya fűszerkeverékkel minden sor burgonyát enyhén megszórunk, természetesen így járunk el a tetejével is.
Megszórjuk sajttal, meglocsoljuk a maradék öntettel, majd 180 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megpirítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.