Elkészítés: A tojásokat enyhén felver, bele 1 púpos evőkanálnyi reszelt sajt, 1 jó evőkanálnyi tejföl (villával eloszlatva), só óvatosan, a bors, 1 lapos teáskanálnyi Pistike.
A nem sajnált méretű kolbászt/szalámit gusztus szerint karikába, azt félbe vagy negyedbe , esetleg apróra vág, serpenyőben megfuttat a felforrósított olajon (ne sokáig, mert megkeményedik), belezuttyant a tojást, gyengéden kevergetve úgy háromnegyed keménységűre süt. Gázt lezár, edény marad, a rántotta tetejét bőven, vastagon megszór reszelt sajttal, majd meghint őrölt paprikával, gyorsan rá a fedőt, légmentesen zár.
Kb. 4-5 perc múltán óvatosan a fedő alá kukucsol, ha ráolvadt a sajt, összeesett a paprika, házi fűszeres karéj kenyérrel tálalhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.