A sós palacsinták elkészítéséhez a tojásokat mély tálba ütjük. Hozzáöntjük a hideg tejet, egy csipet sót, és habverővel kikeverjük.
Apránként beleszórjuk a lisztet, továbbra is folyamatosan keverve, hogy a tészta ne csomósodjon össze. A szükséges tejmennyiség felét szénsavas ásvány- vagy szódavízzel helyettesíthetjük, amit a tejjel elkevert tésztához fokozatosan hozzáöntünk. Simára keverjük a palacsinta tésztát.
Fontos, hogy a massza tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább félórán át pihentetjük.
Sütés előtt az olajat is belekeverjük, és palacsintasütőben vagy bevonatos serpenyőben nyolc vékony palacsintát sütünk.
Megjegyzés
A recept a Kiskegyed konyhája receptmagazinban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.