Elkészítés: A spárgát megtisztítom, megmosom, majd cukros vízben felteszem fõni (a spárgát, mivel a feje sokkal hamarabb megfõ, állítva kell fõzni úgy, hogy a spárgafejek ne érjenek a vízbe). Amíg a spárga fõ, elkészítem a besamel: 5 dkg vajat megolvasztok egy lábasban, majd rászóróm a lisztet. Összekeverem és kifehérítem. Majd apránként felöntöm tejjel (vigyázva, hogy ne legyen csomós), és a végén besûrítem (hagyom a lángon, amíg elpárolog a felesleges folyadék, közben kevergetem, nehogy odaégjen). Sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítem. Kb. 20 perc alatt megfõ a spárga, ekkor kiszedem a vízbõl (a spárgalé levesekhez kiválóan használható). A spárga vastagságától függõen 4-5 spárgát összefogok, és 1-1 szelet sajtot teszek alá és fölé, majd sonkával betekerem. Ha a sonka nem megfelelõ alakú, akkor ugyanúgy, mint a vékony szelet sajtot, 1-1 szelet sonkát alá és fölé teszek. Tûzálló tálba teszem az elkészült spárgákat. A végén meglocsolom az elkészített besamelmártással, a tetejét megszórom reszelt sajttal. Majd sütõben addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.